Dimitri Feenstra

Ik ben Dimitri Feenstra en kom uit het noorden van Nederland. Ik ben geboren in 1977 in een klein dorpje genaamd Hommerts, in de provincie Friesland. Als een kleine jongen hield ik altijd van tekenen en schilderen, en mijn droom was om een kunstschilder te worden.

Na de middelbare school ben ik naar Academie Minerva in Groningen gegaan, waar ik ben afgestudeerd in 2001. Daarna haalde ik mijn Master of Fine Arts aan het Frank Mohr Instituut, MFA Painting in Groningen en in 2003 haalde ik mijn graad. Ik ben inmiddels meer dan vijftien jaar een professioneel en internationaal kunstenaar.

Meestal schilder ik landschappen in olieverf, bij voorkeur naar waarneming en vaak op paneel. Mijn methode van schilderen lijkt schetsmatig en spontaan. Ik kies er voor om mijn composities eenvoudig te houden. De penseelstreken en de textuur van de verf is zichtbaar en dus belangrijke visuele elementen. Voor mij is het belangrijker om de sfeer en de ervaring van een landschap weer te geven, dan het is om een exacte, natuurgetrouwe weergave te maken van het landschap.

www.dimitrifeenstra.nl

Expositie 'Beestenboel'

Bekijk de expositie(s) bij Galerie Paterswolde waar Dimitri Feenstra aan deel nam >>