Over Galerie Paterswolde

Voorzijde Villa Kakelbont, Galerie Paterswolde, Atelierwinkel

In het verrassende pand aan Hoofdweg 161 is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Een plek om op je gemak rond te kijken, omdat er zo veel te zien is: kunst in de galerie natuurlijk, kunstenaarsbenodigdheden in Atelierwinkel, maar ook bijzondere woonaccessoires en vintage in Villa Kakelbont. Is het lekker weer? Strijk dan gerust even neer in de romantische tuin om inspiratie op te doen of gewoon even te genieten van de rust.

Exposeren bij Galerie Paterswolde

Wilt u exposeren of heeft u een tip? We ontvangen graag uw gegevens (bij voorkeur via email, inclusief website met beeldmateriaal) dan nemen we u op in ons bestand. Als we denken dat uw werk in een aankomende expositie past, nemen we contact met u op. Aanmelding als geïnteresseerde exposant is dus helaas geen garantie dat uw werk ook wordt geselecteerd.

Exposities met open inschrijving

Deelnemen aan onze terugkerende expositie ‘Visitekaartjes’ is echter wél  ieder jaar weer mogelijk. Gedurende deze expositie stellen we bekende én onbekende kunstenaars in de gelegenheid hun visitekaartje af te geven in de vorm van miniatuurkunstwerkjes. Er is geen inhoudelijke selectie, maar aanmelding op basis van het principe ‘wie het eerst komst, wie het eerst maalt’.

Wilt u een bericht krijgen zodra deze inschrijving opent en de volgende exposities plaats vinden? Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief.

Meestal vindt ‘Visitekaartjes’ aan het eind van het jaar plaats. In de agenda kunt u terugbladeren. Ook zijn we actief op Facebook en Instagram, waar we regelmatig een kijkje geven in lopende en komende exposities. Via Facebook vindt u uitgebreide foto-verslagen van alle voorgaande edities Visitekaartjes.

Vacatures

Wilt u, wil jij, deelnemen aan ons galerie-team van enthousiaste kunstenaars? Je kunt dan meedoen aan alle exposities, en bij verkoop draag je geen commissie af. Daarnaast profiteer je van de bijbehorende PR, medewerkerskorting op kunstenaarsbenodigdheden en deelname aan ons creatieve team en netwerk.

In ruil daar voor werkt iedere deelnemer van ons collectief onbezoldigd één dag per twee weken in Atelierwinkel en Galerie Paterswolde, en help je bij de expositiewisselingen en -openingen. In Atelierwinkel verkopen we kunstenaarsbenodigdheden, waarmee de vaste lasten van de galerie gedekt worden. Heb je interesse of wil je meer weten? Leuk! We horen graag van je.

Team Galerie Paterswolde

Galerie Paterswolde is eind 2015 ontstaan uit een kunstenaarscollectief en bestaat momenteel uit: Aaltje van der VeldeChristine BroersmaGretha Jonker, Hennie Paré, Hinke Veenstra, Jan Pieter Volkers, José Geertzen, Margriet Kroeze, Nanny ter Wiel, Sietske Bosma, Titia Beukema, Willy Peetsma, en Wya Geerligs.