Norma van der Horst

Als fotograaf laat ik graag de mooie en bijzondere dingen in het leven zien, omdat we zo vaak geconfronteerd worden met het lelijke en slechte. Om de sfeer in mijn soms surreële werelden te benadrukken, creëer ik een schilderachtig beeld met (voornamelijk) warme en verzadigde kleuren. Door met verschillende gemanipuleerde versies van het beeld te werken en ook lagen met gefotografeerde patronen toe te voegen, stel ik een minder clean en scherp digitaal beeld samen dat de sfeer geeft die ik wil verbeelden.

Met mijn werk hoop ik anderen een moment van schoonheid en vrede te bieden in een hectische en gewelddadige moderne wereld. Natuur – vooral de zee – is mijn grootste inspiratiebron: het geeft rust en een gevoel van vrijheid. Daarom laat ik landschappen een grote (symbolische) rol spelen in mijn foto’s, net als dieren, water, oude objecten en plaatsen in Italië – een land waar ik erg van houd.

www.normafineart.com

Openingsexpositie Galerie Paterswolde

Bekijk de expositie(s) bij Galerie Paterswolde waar Norma van der Horst aan deel nam >>