Expositie ‘Geschetst’

25 juli t/m 21 september 2021

Is een schets echt alleen maar een voorstadium van een schilderij of een ontwerp? Van een beeld-in-wording? Wij vinden van niet! Het denk- en kijkproces van de kunstenaar is bijna tastbaar. Lijnen, penseelstreken, een stuk karton dat wordt omgetoverd tot een kunstwerk. Kijk (letterlijk en figuurlijk dit keer) met ons mee over de schouder van kunstenaars. Aan de wanden zoals u al zou verwachten, maar ook live. Op een aantal dagen zijn er namelijk Urban Sketchers aan het werk in en om de galerie; u kunt ze aan het werk zien.

Extra activiteiten op 25 en 31 juli & 7 en 21 augustus

Urban Sketchers (USK) uit onze noordelijke provincies komen op drie dagen live schetsen maken en het publiek kan (de coronaregels in acht nemende) over de schouders meekijken. U bent overigens van harte welkom om ook uw eigen schetsboek mee te nemen en mee te doen.

USK Groningen komt op 25 juli, de groep uit Friesland op 7 augustus en die uit Drenthe op 21 augustus. Ze schetsen live in en rond de galerie en in het dorp Paterswolde. Na afloop worden de schetsen in de galerie geëxposeerd. Op 31 juli schetsen we met het team van Galerie Paterswolde.

Wat is Urban Sketching?

Urban Sketching wordt bedreven door tienduizenden mensen over de hele wereld: tekenen op locatie, binnen of buiten, vastleggend wat men ziet door directe observatie op plekken waar we leven en de plaatsen die we bezoeken. Men tekent niet uit het hoofd maar wat er ter plaatse te zien is. Dat kan een gebouw zijn, een straat met mensen of een landschap. maar velen tekenen het ‘dagelijkse leven’, in de trein, op school of in de pauze op een terrasje.

Deelnemende kunstenaars

<< Vorige expositie (‘Beestenboel’) | Volgende expositie (‘Met een glimlach’) >>