Claartje van der Linden

In mijn tekeningen en schilderijen deel ik wat mij inspireert in de wereld om mij heen. Zo probeer ik die vitaliteit en schoonheid van bloemen en planten te vangen in potlood, verf en fineliner. Elke fase van groei, bloei en verval heeft zijn eigen schoonheid, en elke bloem of plant heeft een eigen specifiek karakter dat ik graag wil laten zien. Veel van de bloemen die ik teken en schilder komen uit mijn eigen tuin, een onuitputtelijke bron van inspiratie en variatie.

Daarnaast combineer ik dat wat in de buitenwereld zie in mijn tekeningen en schilderijen met wat ik in mijn verbeelding en hart ervaar. Thema’s als troost, licht en bezinning raken mij en inspireren me om in beelden te vertellen over mijn ervaringen van het mens-zijn.

In 2012 heb ik de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen afgerond, waar ik veel kennis en kunde heb opgedaan in observeren, tekenen en schilderen. Ik werk graag met (kleur)potlood, pen en olieverf. Sindsdien vormt het onderzoek naar bloemen en planten uit mijn directe omgeving een rode draad in mijn tekeningen en schilderijen.

www.claartjevanderlinden.nl

Expositie 'Heerlijkheden'

Bekijk de expositie(s) bij Galerie Paterswolde waar Claartje van der Linden aan deel nam >>