Anne-Marie Verdel

Ik teken en schilder al vanaf jonge leeftijd en het is altijd mijn grote passie gebleven. Na een internationale carrière in het bedrijfsleven besloot ik mijn hart te volgen en fulltime schilder te zijn.

Mijn schilderijen zijn realistisch en mijn techniek is door de jaren heen geëvolueerd van realistisch naar een meer impressionistische stijl, vooral in het spel tussen onderwerp en achtergrond.

Ik kan door van alles geïnspireerd worden. Als kind woonde ik in tropisch Borneo, waardoor ik een grote liefde voor tropische bossen, dieren, zonsondergangen en de zee ontwikkelde. Toen ik negen was verhuisden we terug naar Oudewater en daarna heb ik jaren in Leiden, China en Parijs gewoond. Op het moment woon en werk ik in mijn atelier in het Groene Hart aan de Nieuwkoopse Plassen, vlakbij Gouda, mijn geboorteplaats. Ik word ook geïnspireerd door mijn dromen, en probeer ik de beelden en boodschappen uit mijn dromen zo goed mogelijk te vangen op het doek en zo ook nieuwe werelden te creëren.

www.annemarieverdel.com

Expositie 'Beestenboel'

Bekijk de expositie(s) bij Galerie Paterswolde waar Anne-Marie Verdel aan deel nam >>