Pim Stallmann

Pim Stallmann maakt al jaren schilderijen over de Argentijnse Tango. Ruim 10 jaar deed hij dit met traditionele technieken als acryl- en olieverf op linnen. Hij volgde cursussen in Deventer voor het leren van marmerimitaties en in Leiden voor trompe l’oeil. De paren dansen tegen achtergronden met deze grisailles, marmer- en houtimitaties.

De danshoudingen worden ontleend aan die van bekende tangoparen. De laatste tijd is Pim gefascineerd door het digitale schilderen. De, bijna onbegrensde, mogelijkheden daarvan verkent hij met de programma’s Adobe Illustrator C6, Adobe Photoshop CC en een Wacom tekentablet.

In deze schilderijen verwerkt hij gedigitaliseerde delen van vroeger traditioneel werk. Ook de thema’s tango en Art deco blijven een hoofdrol spelen. Voor enkele series werd hij geïnspireerd door de schilder Morandi en de architect Palladio.

In 2014 maakte hij een serie over senior-tango. Daarna werd een traditioneel thema van Chinese vazen weer opgepakt, nu digitaal. Voor een expositie in het Hilton Parijs Orly moest “groot” werk komen, zo ontstond het idee voor tango-rolschilderijen. Hiervan zijn al weer een aantal series gemaakt, waaronder één geïnspireerd door de beeldentuin van Bomarzo in Italië.

Zijn werk werd tentoongesteld op diverse plekken in Nederland, Frankrijk, Italië, België, Engeland, Zweden, Duitsland, Tsjechië, USA, Vietnam, China, Roemenië en Japan.

www.tangoschilderijen.nl

Expositie 'Pronken'

Bekijk de expositie(s) bij Galerie Paterswolde waar Pim Stallmann aan deel nam >>