Martin Sijbesma

“In 1968 ben ik in Hartwerd geboren. Na de basisschool heb ik de opleiding als huisschilder gevolgd. Later is mijn op leiding als kunstschilder vooral autodidactisch geweest. De bewuste keuze om kunstschilder te worden was er al als kind. Het was vooral de realistische schilderkunst die mij boeide, vooral uit de 17e en 18 en 19e eeuw.

Mijn werken hebben een warme, romantische en verstilde inslag door de kleur en compositie. Ik ben gespecialiseerd in stillevens veelal met oude voorwerpen die beschadigd zijn net als een mensen leven, oude gebouwen en oldtimers in een romantische omgeving. Ook schilder ik de laatste tijd portretten van dames en schep mijn eigen harem.

Ik vervaardig mijn schilderijen vrijwel uitsluitend in de zogenaamde glaceer techniek (laag over laag) op doek en paneel. Tevens laat ik mij inspireren door de vele toer tochten die ik zomer daags maak met onze oldtimer. Mede hierdoor krijg ik opdrachten om de oldtimers te schilderen. Ook maak ik in opdracht portretschilderijen/ -tekeningen.

Sinds 1989 ben ik woonachtig in Kûbaard. Ik woon sinds 1998 in de voormalig gereformeerde kerk. Boven in de kerk is mijn atelier.”

www.martinsijbesma.nl