Hennie Broers

Hennie Broers stapte in 1999 de wereld van goud en zilver binnen. Zilver is haar specialiteit.


In 2015 en 2018 behaalde ze haar Master voor het werken met duurzaam zilver. Ze is hiermee de eerste in Friesland en een van de weinigen in Nederland. Daarnaast is het haar gelukt om twee aansprekende prijzen met haar werk te behalen: De Cultuur Ondernemersprijs in 2010 en in 2018 de Europese wedstijd voor kleine objecten in duurzaam brons van Prometheus.

Haar inspiratiebron is de natuur. Ook bijzondere gebeurtenissen en uitzonderlijke menselijke prestaties drukken hun stempel op haar werk. Daarnaast schuwt zij de samenwerking met andere hedendaagse kunstenaars niet, wat resulteert in bijzondere kunstsieraden. Zilver combineert ze veelvuldig met organische materialen zoals edelstenen, ebbenhout en naalden van het Afrikaans stekelvarken.

Van elk ontwerp wordt slechts één exemplaar gemaakt. De eigenaar bezit hiermee een handgemaakt zilveren unicum. Ze exposeert ook regelmatig. Haar werk wordt in binnen- en buitenland geëxposeerd. Hennie Broers is lid van de Friese kunstenaarsvereniging Fria.

www.nyello.nl

Expositie 'Pronken'

Bekijk de expositie(s) bij Galerie Paterswolde waar Hennie Broers aan deel nam >>