Over Galerie Paterswolde

Galerie Paterswolde is eind 2015 ontstaan uit een kunstenaarscollectief en bestaat momenteel uit: Aaltje van der Velde, Christine Broersma, Gretha Jonker, Hennie Paré, Henriëtte TwilhaarTitia Beukema, Wya Geerligs, José Geertzen, Margriet Kroeze, Hinke Veenstra, Jan Pieter Volkers, Willy Peetsma, Kim Stabin, Susan Ekkel en Nanny ter Wiel.

In het verrassende pand aan Hoofdweg 161 is altijd wel iets bijzonders te vinden. Een plek om op je gemak rond te kijken, omdat er zo veel te zien is: kunst in de galerie natuurlijk, kunstenaarsbenodigdheden in Atelierwinkel, maar ook bloemen, woonaccessoires (Villa Kakelbont) en mode (Villa Vida Moda).

 

Vacatures & deelname

Wilt u, wil jij, deelnemen aan ons collectief? Je kunt deelnemen aan alle exposities en bij verkoop draag je geen commissie af. Daarnaast profiteer je van de bijbehorende PR, medewerkerskorting op kunstenaarsbenodigdheden en deelname aan ons creatieve team en netwerk. In ruil daarvoor werkt iedere deelnemer van het collectief onbezoldigd één dag per twee weken in Atelierwinkel en Galerie Paterswolde, en help je bij de expositiewisselingen en -openingen. In Atelierwinkel verkopen we kunstenaarsbenodigdheden, waarmee de vaste lasten van de galerie gedekt worden. Heb je interesse of wil je meer weten? We horen graag van je!

Wilt u exposeren of heeft u een tip? We ontvangen graag uw gegevens (bij voorkeur via e-mail, inclusief website met beeldmateriaal) dan nemen we u op in ons bestand. Dit is helaas geen garantie dat we ook uw werk in een tentoonstelling opnemen. Wanneer we denken dat uw werk in een aankomende expositie past, nemen we contact met u op.
Een andere mogelijkheid is deelname aan exposities met een open inschrijving. Deze organiseren we op onregelmatige basis – zie de agenda voor de Intermezzo’s en ‘Visitekaartjes’ die tot nu toe hebben plaatsgevonden. Wilt u hiervan op de hoogte worden gehouden? Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief.